1. Kötelezően kitöltendő adatok

A megadott adatok az egyesületi tagok azonosítását, a törvény által előírt tagnyilvántartás vezetését és a tagokkal való kapcsolattartást szolgálják.
A jelentkező neve, ahogy a személyi igazolványában található.
A jelentkező édesanyjának neve, ahogy a személyi igazolványában található.
A jelentkező születési helye, a személyi igazolványának megfelelően. Amennyiben a jelentkező nem Magyarországon születetett, az országot is fel kell tüntetni.
A jelentkező születésének dátuma, év. hónap nap. formátumban.
A jelentkező elektronikus levélcíme, ahol a későbbiekben elérhető lesz. Erre a címre küldjük például a hírleveleket és az egyesületi akciókról, programokról szóló értesítéseket.
Olyan telefonszám, ahol a jelentkező szükség esetén elérhető.
Erre a postai címre küldjük az egyesülettel kapcsolatos hivatalos értesítéseket.

2. Önkéntesen kitölthető adatok

Az önkéntesen kitölthető adatokat nem kötelező megadni, de segítséget nyújt az elnökségnek a jelentkezés elbírálásában, a kedvezményes tagdíj megállapításában, a közös egyesületi munkában és az egyesületi rendezvények szervezésében.
A Wikimédia-projektekben (Wikipédia, Wikimédia Commons, Wikiszótár, Wikiforrás, Wikikönyvek, Wikidézet, Wikihírek stb.) használt felhasználói azonosító. Amennyiben több ilyen nevet is használ, többet is fel lehet tüntetni.
Itt a jelentkező leírhatja, miért érdekli az egyesület, milyen hasonló projektekben vesz vagy vett részt; vagy bármi mást, amit meg szeretne osztani magáról.
Itt arra lennénk kíváncsiak, hogy az egyesületi tevékenységek közül melyik keltette fel a jelentkező érdeklődését, céljai közül miben tudna az egyesület segítségére lenni.

3. Rendelkezés a személyes adatokról

Ezek az adatok a kizárólag egyesületi tagok számára elérhető, nem nyilvános weboldalon kerülnek feltüntetésre. A taglista az egyesületi tagok kapcsolattartását és a közös egyesületi programok szervezésének megkönnyítését szolgálja.

4. Nyilatkozat

Az „Elküldés” gomb megnyomásával kinyilvánítom, hogy a Wikimédia Magyarország Egyesület tagja kívánok lenni. Az egyesület alapszabályát megismertem, az abban foglaltakat elfogadom, a tagsági kötelezettségek teljesítését vállalom.

A belépési nyilatkozat elküldésével hozzájárulok ahhoz, hogy fenti adataimat a Wikimédia Magyarország Egyesület nyilvántartsa. Az egyesület számára kiemelt fontosságú a személyes adatok védelme, tagjai személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, az egyesület adatvédelmi irányelvei szerint.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy fenti adataim a valóságnak megfelelnek.