„Adományozási információk” változatai közötti eltérés

Innen: Wikimédia Magyarország
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(Visszavontam Tgr (vita) szerkesztését (oldid: 1611))
20. sor: 20. sor:
 
</div>
 
</div>
 
<!-- egyelőre a csekkes fizetést nem támogattuk
 
<!-- egyelőre a csekkes fizetést nem támogattuk
<div class="simplebox" style="width:45%; min-width:400px; float: left; background-color:#A9D9A3;">
+
<div class="simplebox" style="width:45%; float: left; background-color:#A9D9A3;">
 
=== Csekk ===
 
=== Csekk ===
 
 
 
 
29. sor: 29. sor:
 
</div>
 
</div>
 
-->
 
-->
<div class="simplebox" style="width:45%; min-width:400px; float: left; background-color:#A9D9A3;">
+
<div class="simplebox" style="width:45%; float: left; background-color:#A9D9A3;">
  
 
=== PayPal – bankkártyás fizetés ===
 
=== PayPal – bankkártyás fizetés ===

A lap 2017. február 26., 12:27-kori változata

Örömmel vesszük, ha adományával hozzájárul közhasznú céljaink megvalósításához, a szabad tudás terjesztéséhez.

Mire fordítjuk a felajánlott adományt?

Célunk, hogy a tudás és az ismeretek megszerzése minél könnyebb legyen, amit mi az interneten, bárki számára elérhető és szabadon felhasználható formában igyekszünk lehetővé tenni. A támogatásokat ezért elsősorban a magyar Wikipédia és társprojektjeinek fejlesztésére, valamint az ezt létrehozó önkéntes szerkesztői közösség segítésére fordítjuk. Legfontosabb programjaink:

 • találkozókat, képzéseket, táborokat szervezünk az önkéntes szerkesztői közösség számára;
 • előadásokat, egész napos képzéseket tartunk, kiállításokon, konferenciákon veszünk részt a Wikipédia és társprojektjei népszerűsítése érdekében;
 • tájékoztató kiadványokat, szóróanyagokat készíttetünk és jelentetünk meg;
 • fenntartunk egy hazai szervert a magyar Wikipédia szerkesztőit segítő eszközök, a működését leíró elemzések, valamint weboldalaink és pályázataink kiszolgálására;
 • támogatást kínálunk az arra rászoruló önkéntes szerkesztők számára a szerkesztéssel kapcsolatos költségekre vonatkozóan (utazási költség, könyvtárbelépő stb.);
 • fotó- és szócikkíró pályázatokat rendezünk a hazai kulturális és természeti örökség minél pontosabb és teljesebb bemutatása, népszerűsítése érdekében;
 • támogatjuk a Wikipédia szerkesztőit hiánypótló cikkek elkészítésében, valamint a Wikipédiával kapcsolatos hazai és nemzetközi konferenciákon és képzéseken történő részvételben.

Tevékenységünkről részletesebb felvilágosítást beszámolóink és blogunk nyújthatnak.

Pénzbeli adományok

Banki átutalás és banki befizetés

Kedvezményezett neve: Wikimédia Magyarország Egyesület
Számlaszám: 10700536-48419901-52000001
Közlemény (nem kötelező): az Ön e-mail címe
A Magyarországon kívülről történő átutaláshoz szükséges információk itt találhatóak.

PayPal – bankkártyás fizetés


Ft

Ismétlődő, havi 2500 Ft-os adományozás

Banki átutalás vagy banki befizetés esetén kérjük, adja meg e-mail címét a közlemény rovatban, hogy adományát visszaigazolhassuk és megköszönhessük. Amennyiben adókedvezményt szeretne igénybe venni, az ehhez szükséges igazolás kiállításához mindenképpen szükséges, hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel.

Önkéntes munka

Amennyiben saját idejét és munkaerejét szeretné felajánlani az Egyesület számára önkéntesség formájában, kérjük az itt található elérhetőségek egyikén lépjen kapcsolatba velünk.

Személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása

Nyomtatható EGYSZA-minta (személyes adatok nélkül)

Magánszemélyként vagy egyéni vállalkozóként is lehetősége van személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlására egyesületünk közhasznú céljai javára.


A rendelkező nyilatkozaton feltüntetendő adószámunk: 18264973-1-43

Nyilatkozat beküldése

A nyilatkozat kitöltése az alábbi módok egyikén történhet:

 1. az e-szja felületen az online kitöltő program (WebNYK) segítségével (1+1%-os nyilatkozat),
 2. a személyi jövedelemadó-bevallás részeként (a 22SZJA bevallás 22SZJA-EGYSZA lapján),
 3. a 22EGYSZA jelű önálló nyomtatványon,
 4. a 22EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként.

A nyilatkozat adóhatósághoz (NAV) való eljuttatására a következő lehetőségek vannak:

 1. elektronikusan a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) segítségével (ügyfélkapun keresztül, elektronikus személyigazolvánnyal vagy telefonos azonosítóval),
 2. postai úton az adóhatóság címére,
 3. a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva.

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1 %-os nyilatkozatát.

A papíralapú benyújtás választásakor (postai út, valamint a személyes vagy a munkáltató általi átadás választása esetén) a nyilatkozatot lezárt borítékba kell elhelyezni úgy, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá munkáltató általi leadás esetén a kísérőjegyzéken is[1] rajta legyen az aláírása.

Személyes adatok

A rendelkező nyilatkozat adótitoknak minősül, így az 1%-ot felajánlókról az egyesület csak abban az esetben kap az adóhatóságtól személyes információt (név, postai vagy e-mail cím), amennyiben azok az „EGYSZA” lapon feltüntetésre kerülnek és az erre vonatkozó hozzájárulás az adóbevalláson megtörténik (téglalap beikszelése). Az egyesületnek csak az ilyen felajánlások esetén van lehetősége pl. köszönőlevelet kiküldeni vagy az 1%-os felajánlások felhasználásáról tájékoztatást nyújtani. Amennyiben a rendelkező nyilatkozatában Ön úgy dönt, hogy nevét és postai vagy e-mail címét az megosztja velünk, kérjük, ne felejtse el adatait megadni és a hozzájárulásra vonatkozó részt („Hozzájárulok, hogy nevemet és postai, illetve elektronikus levelezési címemet az általam megjelölt civil kedvezményezetti körbe tartozó szervezettel közöljék.”) bejelölni a nyilatkozat kitöltése során. A megadott személyes adatokat az egyesület az adatvédelmi irányelveivel összhangban, kizárólag a közhasznú tevékenységével kapcsolatban történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használja fel, és bizalmasan, legfeljebb öt évig kezeli.

Határidők

 • magánszemély nyilatkozatának munkavállaló általi leadása esetén a kitöltött nyilatkozatot május 10-ig kell átadni a munkáltató számára;
 • egyéni vállalkozók számára 2019-től az szja bevallási és befizetési határidő a korábbi február 25-ről egységesen május 20-ra módosult, és (a korábbiakkal megegyező módon) az 1%-os nyilatkozatot is május 20-ig kell eljuttatniuk az adóhatóság számára, azonban a jogvesztő határidő az idei hétvégi dátum miatt május 22.;
 • magánszemély önálló adóbevallása esetén a kitöltött nyilatkozatot május 22-ig kell az adóhatóság számára elküldeni.

Érvénytelen a nyilatkozat, ha több rendelkező nyilatkozatot is beküld, vagy ha késve vagy hiányosan (az adóazonosító jel nélkül) küldi be azt.

Hivatalos tájékoztatók és nyomtatványok a NAV weboldalán


 1. A kísérőjegyzéket a munkáltató készíti, és tartalmazza a rendelkező nyilatkozatot tevő személyek nevét, adóazonosító jelét és a boríték átadását igazoló aláírását.

Eszközadomány

Az Egyesület eszközadományokat is tud fogadni akár magánszemélyektől, akár cégektől. Az ilyen jellegű adományokat egyrészt a rendelkezésre álló szűkös tárolókapacitás miatt csak erősen limitált mértékben, másrészt pedig csak akkor tudja elfogadni, ha az adott eszközre valóban szüksége van.

A cégektől érkező ilyen jellegű adományok elismert ráfordításnak minősülnek, értékük 20%-a pedig leírható a társasági-adóalapból.

Adókedvezmény

Az Egyesületünknek adott támogatások utáni adókedvezmény igénybevételéről itt tájékozódhatnak.

Adatvédelem

Egyesületünk számára elsődleges az általunk kezelt adatok védelme, erről bővebben adatvédelmi irányelveinkben olvashat.


Bármelyik formáját is választja a segítségnek, támogatását előre is köszönjük!