„Szépirodalmi szócikkíró verseny a magyar Wikipédián” változatai közötti eltérés

Innen: Wikimédia Magyarország
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(Új oldal, tartalma: „__NOTOC__ '''Sajtóközlemény, 2012. október 5.''' A Wikimédia Magyarország Egyesület [https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikim%C3%A9dia_Magyarorsz%C3%A…”)
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2012. október 4., 17:13-kori változata

Sajtóközlemény, 2012. október 5.

A Wikimédia Magyarország Egyesület irodalmi szócikkíró versenyt hirdet 2012. október 5. és november 20. között. A versenyben bárki részt vehet, aki a kijelölt időszakban a Wikipédián új szépirodalmi témájú szócikket hoz létre; a legjobbakat négytagú zsűri választja ki. A fődíj egy Amazon Kindle. A verseny ideje alatt regisztrált szerkesztők közül a legjobb különdíjat kap. Jelentkezni a http://bit.ly/wpirodalomverseny címen lehet.

A Wikipédia bárki által szerkeszthető, ingyenes és reklámmentes internetes enciklopédia, amelynek tartalma szabadon felhasználható; célja az emberi tudás hozzáférhetővé tétele mindenki számára. A verseny során született írások ennek az igyekezetnek a részévé válnak.

A wikipédiás versenyeknek már nagy hagyománya van, az idén márciusban tartott karbantartóversenyen 1700 szócikkben található helyesírási, stilisztikai formai hibát javítottak a szerkesztők. A mostani verseny célja új szócikkek készítése egy könnyen megközelíthető témában, és az új szerkesztők bevonása.

Damokos Bence, a Wikimédia Magyarország Egyesület alelnöke az alkalom kapcsán kiemelte: „A most induló versennyel egyszerre kívánjuk bővíteni a magyar Wikipédiát és meghívni új embereket a szerkesztők közé. A versenyen mindenki a kedvenc könyvéről, írójáról szóló cikkel indulva ráébredhet, a Wikipédiát valóban az olvasói szerkesztik.”

Kapcsolat

A Wikipédiáról

A Wikipédia többnyelvű internetes enciklopédia, amelyet az olvasói írnak, és a tartalmát bárki szabadon felhasználhatja. Első, angol nyelvű változata 2001 januárjában indult, és néhány év alatt a világ legnaprakészebb és leggyorsabban növekvő enciklopédiája lett. Mára több mint 250 különböző nyelvű Wikipédia létezik; a világ ötödik legnagyobb weboldal-családját alkotják, amit naponta több millió olvasó használ. Az enciklopédia teljes tartalmát önkéntesek hozzák létre és tartják karban. Magyar változata 2003-ban indult el a hu.wikipedia.org címen, jelenleg közel 230 ezer szócikkével a második legnagyobb magyar lexikon. Az oldalt egy nonprofit alapítvány üzemelteti, amely adományokból tartja fenn magát; reklámokat a Wikipédia egyáltalán nem tartalmaz.

A Wikimédia Magyarország Egyesületről

A Wikimédia Magyarország Egyesület közhasznú szervezet, amelynek célja az egyetemes emberi tudás terjedésének elősegítése. Tevékenységét az amerikai Wikimédia Alapítvány magyarországi társszervezeteként elsődlegesen a Wikipédia internetes lexikon és társoldalai népszerűsítésével, fejlesztésével, és szerkesztői közösségük támogatásával fejti ki.

Képek és ábrák

További információk