Adatvédelmi irányelvek

Innen: Wikimédia Magyarország
A lap korábbi változatát látod, amilyen Tgr (vitalap | szerkesztései) 2012. február 10., 20:18-kor történt szerkesztése után volt. (Wikipedia python library)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Wikimédia Magyarország Egyesület (továbbiakban Egyesület) a legnagyobb mértékben tiszteletben tartja az Ön személyes adatait. Ezt az adatvédelmi irányelvet önkénteseink, tagjaink és az elnökség tagjainak részére készítettük, hogy tudják, hogyan és hogyan nem használhatják az Ön személyes adatait. Az irányelvet időről időre megváltoztathatjuk, az ilyen változásokról azokat, akiknek az email-címét nyilvántartjuk, előre értesítjük. Az érintettek bármikor kérhetik adataik törlését.

Olvasók

Ezen weboldal olvasóinak és az Egyesület egyéb internetes szolgáltatásait használóknak az IP-címét az ilyen szolgáltatásoknál szokásos módon naplózzuk. A naplót csak statisztikák készítésére, műszaki hibák és betörési kísérletek elhárítására használjuk; a benne lévő adatokat csak akkor adjuk ki, ha törvény írja elő, vagy ha az szükséges az Egyesület vagy a felhasználók jogainak, tulajdonának vagy biztonságának megvédéséhez, vagy a szolgáltatás zavartalan működésének biztosításához.

Tagok

Az egyesületi tagok nevéhez és e-mail címéhez – amennyiben másként nem rendelkeznek – csak a többi tag fér hozzá, egyéb adataikhoz csak az elnökség és a felügyelőbizottság, illetve azok az általuk kijelölt tagok, akiknek a feladataik végzéséhez erre szüksége van.

Adományozók

Személyes adatok

Az Egyesület a következő személyes adatokat tartja nyilván az adományozóiról: név, cím, telefonszám és e-mail cím. Az Egyesület soha nem fogja ezeket az adatokat az adományozó engedélye nélkül közzétenni, eladni, elcserélni vagy megosztani. Az Egyesület kizárólag a következő célokra fogja használni:

  • adományokkal kapcsolatos nyugta és igazolás kiállítása;
  • az adományozók adományainak megköszönése;
  • az adományozók közelgő adománygyűjtésről és az Egyesület programjairól történő értesítése;
  • belső elemzés és nyilvántartás;
  • ezen irányelv megváltozásáról az adományozók értesítése.

A megfelelően anonimizált információkat promóciós és adománygyűjtési célokra felhasználjuk. Az adományozóknak lehetőségük van az adományukat nyilvánosan összekötni a nevükkel; amennyiben nem jelzik ez iránti igényüket, az adományt titkosan kezeljük.

Pénzügyi adatok

A pénzügyi adatokhoz, mint például az átutaló bankszámlaszáma, kizárólag az egyesület azon tisztségviselőinek van hozzáférése, akiknek ezeket az adatokat fel kell dolgozniuk. Semmilyen ilyen adatot nem adunk ki más személynek, szervezetnek vagy csoportnak, akiknek nem kell hozzáférniük ezen adatokhoz.

Az Egyesület kizárólag olyan internetes fizetéslebonyolító szolgálatokat használ, amelyek biztonsága felől nem lehet kétség. Az ilyen fizetéslebonyolító szolgáltatásnak megküldött adatokhoz (mint például bankkártyaszám) az Egyesület nem fér hozzá.

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben kérdése van az adatvédelmi irányelvvel kapcsolatban, vagy szeretne leiratkozni e-mailes és postai címjegyzékünkből, az itt leírt módokon tud elérni minket.