Jogi nyilatkozat

Innen: Wikimédia Magyarország
A lap korábbi változatát látod, amilyen Vince (vitalap | szerkesztései) 2014. december 8., 18:45-kor történt szerkesztése után volt. (egyért)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szervezeti és működési szabályzat
Adatok, adatkezelés
Elnökség és alkalmazottak
Egyéb

A Wikimédia Magyarország Egyesület (továbbiakban: Egyesület) a floridai bejegyzésű, San Francisco-i székhelyű Wikimedia Foundation Inc. (továbbiakban: Alapítvány) világszerte működő számos helyi társszervezetének egyike. Tevékenysége elsősorban a Wikipédia és társprojektjei segítésére irányul, de azoktól független; tartalmuk létrehozásában, vagy módosításában nem vesz részt, fölöttük felügyeletet nem gyakorol, tartalmáért felelősséget nem vállal.

Az Egyesület kizárólag a www.wikimedia.hu weboldalon (saját honlapján) fellelhető tartalmat kezeli a mindenkori magyar törvényi szabályozás maximális betartásával.

Minden olyan jogi megkeresést, ami a magyar, vagy más nyelvű Wikipédia, vagy bármely testvérprojektjének (pl: hu.wikimedia.org) tartalmára vonatkozik, az amerikai Alapítványnak, mint ezen weboldalak tulajdonosának kell címezni; az Egyesület a neki küldött ilyen jellegű megkereséseket hatáskör hiányában az amerikai Alapítvány részére továbbítja.

Az Egyesület itt is fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy a Wikipédia és társprojektjeinek oldalait bárki (így akár a panaszos fél is) szabadon szerkesztheti, ugyanakkor az őt és/vagy munkaadó szervezetét esetleg negatív színben feltüntető, de valós és hiteles forrásból származó információkat el kell tűrnie, azokat önkényesen nem cenzúrázhatja, sem cenzúráztathatja.