Nem publikus adatok kezelésére vonatkozó irányelvek

Innen: Wikimédia Magyarország
A lap korábbi változatát látod, amilyen Vince (vitalap | szerkesztései) 2015. február 21., 16:20-kor történt szerkesztése után volt. (typo, sorrend, javítás)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szervezeti és működési szabályzat
Adatok, adatkezelés
Elnökség és alkalmazottak
Egyéb

Ezek az irányelvek azt a célt szolgálják, hogy azok az önkéntesek, akik a Wikimédia Magyarország Egyesület által kezelt nem publikus adatokhoz is hozzáférhetnek személyesen és jogilag is elszámoltathatóak legyenek.

  1. Minden személyazonosságot felfedő információ, amit az Egyesülettel kapcsolatba lépő személyek az Egyesület számára magukról átadnak bizalmas információnak minősülnek és mint ilyenek, nem publikusak, azokat kizárólag az adatvédelmi irányelvekben meghatározott módon lehet kezelni és felhasználni.
  2. Kizárólag a Wikimédia Magyarország Egyesület által ismert személyazonosságú természetes személyek kaphatnak hozzáférést bármilyen olyan, nem publikus adathoz amit az Egyesület gyűjt, kezel vagy raktároz és annak publikálását az adatvédelmi irányelvek tiltják.
  3. Bármelyik önkéntes, aki jogot szerez hozzáférni bármilyen nem publikus adathoz, addig nem kaphatja azt ténylegesen meg, amíg nem igazolta személyazonosságát hitelt érdemlően az Egyesület felé, beleértve szükség esetén a nagykorúságát és önálló cselekvőképességét is.
  4. Azon önkéntesek, akik ezen irányelv hivatalos beiktatásának napján bármilyen, az Egyesület által kezelt nem publikus tartalomhoz hozzáférnek, de személyazonosságuk az Egyesület számára nem ismert, 60 nap áll rendelkezésre, hogy egyértelműen igazolják magukat. Az ezt elmulasztóktól az Egyesület a határidő lejártakor megvonja a hozzáférési jogokat és csak akkor állítja vissza, ha kilétüket hitelt érdemlően felfedték az Egyesület felé.