Sablon:Felhívások/egysza

Innen: Wikimédia Magyarország
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Wikimédia Magyarország Egyesület közhasznú társadalmi szervezet, mely jogosult személyi jövedelemadód 1%-ának fogadására.

Szervezetünk célja az emberi tudás összegyűjtésének, rendszerezésének és terjesztésének támogatása, és az így összegyűlt tudáshoz történő lehető legszélesebb körű hozzáférés lehetőségének biztosítása. Támogatjuk a szabadon szerkeszthető és szabadon felhasználható tartalmú tudásgyűjtemények létrehozását, működtetését, terjesztését, az azokban közreműködni szándékozók képzését. Egyesületünk a Wikipédiát és társprojektjeit üzemeltető Wikimedia Foundation magyarországi társszervezete.

Az adóhatóság statisztikái szerint az adózók fele nem nyilatkozik személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásáról, pedig ezekkel a támogatásokkal úgy segítenék a civil szervezeteket, hogy az számukra semmilyen kiadással vagy költséggel nem jár. Segíts nekünk abban, hogy jobbá tegyük a világot, legyél Te is azok között, akik nekünk ajánlják az 1%-ukat!

Köszönettel:
Gervai Péter
elnök

Mire fordítjuk a támogatásokat?

Célunk, hogy a tudás és az ismeretek megszerzése minél könnyebb legyen, amit mi az interneten, bárki számára elérhető és szabadon felhasználható formában igyekszünk lehetővé tenni. A támogatásokat ezért elsősorban a magyar Wikipédia és társprojektjeinek fejlesztésére, valamint az ezt létrehozó önkéntes szerkesztői közösség segítésére fordítjuk. Legfontosabb programjaink:

  • találkozókat, képzéseket, táborokat szervezünk az önkéntes szerkesztői közösség számára;
  • előadásokat, egész napos képzéseket tartunk, kiállításokon, konferenciákon veszünk részt a Wikipédia és társprojektjei népszerűsítése érdekében;
  • tájékoztató kiadványokat, szóróanyagokat készíttetünk és jelentetünk meg;
  • fenntartunk egy hazai szervert a magyar Wikipédia szerkesztőit segítő eszközök, a működését leíró elemzések, valamint weboldalaink és pályázataink kiszolgálására;
  • támogatást kínálunk az arra rászoruló önkéntes szerkesztők számára a szerkesztéssel kapcsolatos költségekre vonatkozóan (utazási költség, könyvtárbelépő stb.);
  • fotó- és szócikkíró pályázatokat rendezünk a hazai kulturális és természeti örökség minél pontosabb és teljesebb bemutatása, népszerűsítése érdekében;
  • támogatjuk a Wikipédia szerkesztőit hiánypótló cikkek elkészítésében, valamint a Wikipédiával kapcsolatos hazai és nemzetközi konferenciákon és képzéseken történő részvételben.

Tevékenységünkről részletesebb felvilágosítást beszámolóink és blogunk nyújthatnak.

A támogatás más formái

Adód 1%-ának felajánlása mellett is támogathatod tevékenységünket: akár önkéntesként, akár más formában (ezzel kapcsolatos felajánlásokat az info(kukac)wikimedia.hu címre várjuk).


Megjegyzések

A Wikimédia Magyarország Egyesület a Wikipédiát és társprojektjeit üzemeltető amerikai Wikimedia Foundation, Inc. hivatalos magyarországi társszervezete, azonban tőle független szervezet. Tevékenysége elsősorban a Wikipédia és társprojektjei segítésére irányul, de azoktól független; tartalmuk létrehozásában közvetlenül nem vesz részt, fölöttük felügyeletet nem gyakorol. A Wikimédia Magyarország Egyesület részére felajánlott 1%-os adományokat teljes egészében a hazai egyesület használja fel közhasznú céljai megvalósítására, azokat nem továbbítja az amerikai Wikimedia Foundation, Inc. részére.

Az 1%-os adományokat felajánlókról az egyesület csak abban az esetben kap személyes információt (név, postai vagy e-mail cím) az adóhatóságtól, amennyiben azok az „EGYSZA” lapon feltüntetésre kerülnek és az erre vonatkozó hozzájárulás az adóbevalláson megtörténik. Az egyesületnek csak az ilyen felajánlások esetén van lehetősége pl. köszönőlevelet kiküldeni vagy az 1%-os felajánlások felhasználásáról tájékoztatást nyújtani. A megadott személyes adatokat az egyesület az adatvédelmi irányelveivel összhangban, kizárólag a közhasznú tevékenységével kapcsolatban történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használja fel, és bizalmasan, legfeljebb öt évig kezeli.