Sablon:Felhívások/egysza

Innen: Wikimédia Magyarország
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bdamokos (vitalap | szerkesztései) 2012. április 11., 15:01-kor történt szerkesztése után volt. (→‎A támogatás más formái)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Wikimédia Magyarország Egyesület közhasznú társadalmi szervezet, mely jogosult személyi jövedelemadód 1%-ának fogadására.

Szervezetünk célja az emberi tudás összegyűjtésének, rendszerezésének és terjesztésének támogatása, és az így összegyűlt tudáshoz történő lehető legszélesebb körű hozzáférés lehetőségének biztosítása. Támogatjuk a szabadon szerkeszthető és szabadon felhasználható tartalmú tudásgyűjtemények létrehozását, működtetését, terjesztését, az azokban közreműködni szándékozók képzését. Egyesületünk a Wikipédiát és társprojektjeit üzemeltető Wikimedia Foundation magyarországi társszervezete.

Az adóhatóság statisztikái szerint az adózók fele nem nyilatkozik személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásáról, pedig ezekkel a támogatásokkal úgy segítenék a civil szervezeteket, hogy az számukra semmilyen kiadással vagy költséggel nem jár. Segíts nekünk abban, hogy jobbá tegyük a világot, legyél Te is azok között, akik nekünk ajánlják az 1%-ukat!

Köszönettel:
Gervai Péter
elnök

Mire fordítjuk támogatásodat?

Célunk, hogy a tudás és az ismeretek megszerzése minél könnyebb legyen, amit mi az interneten, bárki számára elérhető és szabadon felhasználható formában igyekszünk lehetővé tenni. A támogatásokat ezért elsősorban a magyar Wikipédia és társprojektjeinek fejlesztésére, valamint az ezt létrehozó önkéntes szerkesztői közösség segítésére fordítjuk. Legfontosabb programjaink:

  • találkozókat, képzéseket, táborokat szervezünk az önkéntes szerkesztői közösség számára;
  • előadásokat, egész napos képzéseket tartunk, kiállításokon, konferenciákon veszünk részt a Wikipédia és társprojektjei népszerűsítése érdekében;
  • tájékoztató kiadványokat, szóróanyagokat készíttetünk és jelentetünk meg;
  • fenntartunk egy hazai szervert a magyar Wikipédia szerkesztőit segítő eszközök, a működését leíró elemzések, valamint weboldalaink és pályázataink kiszolgálására;
  • támogatást kínálunk az arra rászoruló önkéntes szerkesztők számára a szerkesztéssel kapcsolatos költségekre vonatkozóan (utazási költség, könyvtárbelépő stb.);
  • fotó- és szócikkíró pályázatokat rendezünk a hazai kulturális és természeti örökség minél pontosabb és teljesebb bemutatása, népszerűsítése érdekében;
  • támogatjuk a Wikipédia szerkesztőit hiánypótló cikkek elkészítésében, valamint a Wikipédiával kapcsolatos hazai és nemzetközi konferenciákon és képzéseken történő részvételben.

Tevékenységünkről részletesebb felvilágosítást beszámolóink és blogunk nyújthatnak.

A támogatás más formái

Adód 1%-ának felajánlása mellett is támogathatod tevékenységünket, ezt megteheted adomány formájában, önkéntesként, vagy bármilyen más formában (ezzel kapcsolatos felajánlásokat az info(kukac)wikimedia.hu címre várjuk).

Megjegyzés: Az 1%-os adományokat felajánlókról az egyesület semmilyen személyes információt nem kap, ezért nem áll módunkban köszönőlevelet kiküldeni. Az adományokat a Wikimédia Magyarország Egyesület kapja és használja fel, nem az amerikai Wikimédia Alapítvány.
Note: Due to the nature of this fundraising process, no donor personal information is shared with the Chapter, therefore, we will not be able to acknowledge or communicate with you regarding your donation. The donated funds will be received and used by Wikimedia Hungary, and not by the US-based Wikimedia Foundation.