Több mint száz cikk a magyar Wikipédia irodalmi versenyén

Innen: Wikimédia Magyarország
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bdamokos (vitalap | szerkesztései) 2012. november 28., 11:45-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Több mint száz cikk a magyar Wikipédia irodalmi versenyén)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Sajtóközlemény, 2012. november 28.

Átütő siker lett a Wikimédia Magyarország Egyesület által 2012. október 5. és november 20. között megrendezett szépirodalmi szócikkíró verseny, amelynek keretében egy Amazon Kindle-ért és egyéb értékes nyereményekért versenghettek a résztvevők. A 47 résztvevő tollából közel 130 új szócikk született, köztük kortárs művekről (mint a Párhuzamos történetek vagy Az ártatlanság múzeuma) és irodalomtörténeti jelentőségűekről (mint a Szép asszonyok egy gazdag házban vagy az Ozirisz-mítosz), és irodalmárokról Nosszisztól Imants Ziedonisig.

A művek teljes listája a bit.ly/wpirodalomverseny címen olvasható, eredményhirdetésre a december 1-jén rendezett wikipédista-találkozón kerül sor.

A verseny az irodalmi ismeretanyag bővítésén túl az új szerkesztők bevonásában is sikeres volt: a résztvevők negyede a verseny ideje alatt kezdte szerkeszteni a Wikipédiát.

A Wikimédia Magyarország köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki részt vett a Wikipédia és ezáltal a szabad tudás bővítésében. Az egyesület a 2013-as évre számos további versenyt tervez.

Kapcsolat

A Wikipédiáról

A Wikipédia többnyelvű internetes enciklopédia, amelyet az olvasói írnak, és a tartalmát bárki szabadon felhasználhatja. Első, angol nyelvű változata 2001 januárjában indult, és néhány év alatt a világ legnaprakészebb és leggyorsabban növekvő enciklopédiája lett. Mára több mint 250 különböző nyelvű Wikipédia létezik; a világ ötödik legnagyobb weboldal-családját alkotják, amit naponta több millió olvasó használ. Az enciklopédia teljes tartalmát önkéntesek hozzák létre és tartják karban. Magyar változata 2003-ban indult el a hu.wikipedia.org címen, jelenleg közel 230 ezer szócikkével a második legnagyobb magyar lexikon. Az oldalt egy nonprofit alapítvány üzemelteti, amely adományokból tartja fenn magát; reklámokat a Wikipédia egyáltalán nem tartalmaz.

A Wikimédia Magyarország Egyesületről

A Wikimédia Magyarország Egyesület közhasznú szervezet, amelynek célja az egyetemes emberi tudás terjedésének elősegítése. Tevékenységét az amerikai Wikimédia Alapítvány magyarországi társszervezeteként elsődlegesen a Wikipédia internetes lexikon és társoldalai népszerűsítésével, fejlesztésével, és szerkesztői közösségük támogatásával fejti ki.

Képek és ábrák

További információk