Módosítások

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Új oldal, tartalma: „__NOTOC__ '''Sajtóközlemény, 2012. október 5.''' A Wikimédia Magyarország Egyesület [https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikim%C3%A9dia_Magyarorsz%C3%A…”
__NOTOC__
'''Sajtóközlemény, 2012. október 5.'''

A Wikimédia Magyarország Egyesület [https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikim%C3%A9dia_Magyarorsz%C3%A1g/Sz%C3%A9pirodalmi_sz%C3%B3cikk%C3%ADr%C3%B3_verseny_2012 irodalmi szócikkíró versenyt] hirdet 2012. október 5. és november 20. között. A versenyben bárki részt vehet, aki a kijelölt időszakban a Wikipédián új szépirodalmi témájú szócikket hoz létre; a legjobbakat négytagú zsűri választja ki. A fődíj egy Amazon Kindle. A verseny ideje alatt regisztrált szerkesztők közül a legjobb különdíjat kap. Jelentkezni a http://bit.ly/wpirodalomverseny címen lehet.

A Wikipédia bárki által szerkeszthető, ingyenes és reklámmentes internetes enciklopédia, amelynek tartalma szabadon felhasználható; célja az emberi tudás hozzáférhetővé tétele mindenki számára. A verseny során született írások ennek az igyekezetnek a részévé válnak.

A wikipédiás versenyeknek már nagy hagyománya van, az idén márciusban tartott karbantartóversenyen 1700 szócikkben található helyesírási, stilisztikai formai hibát javítottak a szerkesztők. A mostani verseny célja új szócikkek készítése egy könnyen megközelíthető témában, és az új szerkesztők bevonása.

Damokos Bence, a Wikimédia Magyarország Egyesület alelnöke az alkalom kapcsán kiemelte: „A most induló versennyel egyszerre kívánjuk bővíteni a magyar Wikipédiát és meghívni új embereket a szerkesztők közé. A versenyen mindenki a kedvenc könyvéről, írójáról szóló cikkel indulva ráébredhet, a Wikipédiát valóban az olvasói szerkesztik.”

== Kapcsolat ==
* [[Elnökség/Damokos Bence|Damokos Bence]], alelnök – [mailto:damokos.bence@wikimedia.hu damokos.bence@wikimedia.hu], +36 30 416 60 70
* [[Alkalmazottak/Mészöly_Tamás|Mészöly Tamás]], irodavezető – [mailto:meszoly.tamas@wikimedia.hu meszoly.tamas@wikimedia.hu], +36 20 233 1772
* [//wikimedia.hu/wiki/El%C3%A9rhet%C5%91s%C3%A9g Kapcsolatfelvétel a Wikimédia Magyarország Egyesülettel]
* [http://bit.ly/wpirodalomverseny A verseny honlapja]

== A Wikipédiáról ==
A Wikipédia többnyelvű internetes enciklopédia, amelyet az olvasói írnak, és a tartalmát bárki szabadon felhasználhatja. Első, angol nyelvű változata 2001 januárjában indult, és néhány év alatt a világ legnaprakészebb és leggyorsabban növekvő enciklopédiája lett. Mára több mint 250 különböző nyelvű Wikipédia létezik; a világ ötödik legnagyobb weboldal-családját alkotják, amit naponta több millió olvasó használ. Az enciklopédia teljes tartalmát önkéntesek hozzák létre és tartják karban. Magyar változata 2003-ban indult el a [http://hu.wikipedia.org/ hu.wikipedia.org] címen, jelenleg közel 230 ezer szócikkével a második legnagyobb magyar lexikon. Az oldalt egy nonprofit alapítvány üzemelteti, amely adományokból tartja fenn magát; reklámokat a Wikipédia egyáltalán nem tartalmaz.

== A Wikimédia Magyarország Egyesületről ==
A Wikimédia Magyarország Egyesület közhasznú szervezet, amelynek célja az egyetemes emberi tudás terjedésének elősegítése. Tevékenységét az amerikai Wikimédia Alapítvány magyarországi társszervezeteként elsődlegesen a Wikipédia internetes lexikon és társoldalai népszerűsítésével, fejlesztésével, és szerkesztői közösségük támogatásával fejti ki.

== Képek és ábrák ==
<gallery>
Kép:Wikipedia-logo-v2-hu.svg|<center>A magyar Wikipédia logója</center>
Kép:Wikipedia-logo-v2.svg|<center>Felirat nélküli Wikipédia-logó</center>
File:Wikimedia Hungary logo.svg|<center>A Wikimédia Magyarország Egyesület logója</center>
</gallery>

== További információk ==
* [//hu.wikipedia.org/ Magyar Wikipédia]
* [//wikimedia.hu/ Wikimédia Magyarország Egyesület]
* [//wikimediafoundation.org/ Wikimédia Alapítvány]
119

szerkesztés

Navigációs menü