Elnökség/Hanák Gábor

Innen: Wikimédia Magyarország
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Hanák Gábor András (Budapest, 1986. augusztus 27.) a Wikimédia Magyarország Egyesület alapító, illetve 2008 novemberétől az egyesület elnökségi tagja.

Wikipédiás tevékenységét 2004 nyarán kezdte, amikor először a német, majd 2004 decemberében a magyar nyelvű Wikipédia aktív szerkesztője lett. Témái: elsősorban életrajzi szócikkek a közélet, a tudomány és a sport területéről, mind magyar, mind nemzetközi téren. 2008 júniusában a magyar Wikipédia egyik adminisztrátorává is megválasztották.

Az egyesület alapítási folyamatának egyik résztvevője, 2008 novemberében egyik alapítója, egyidejűleg az alapító elnökségbe is beválasztották. Az egyesület elnökségében elsősorban a tervezett projektek felügyelete (elsősorban tudományos területen) és a wikiprojektek közösségével való belső kapcsolattartás tartozik feladatköreihez.

Wikimédia-tevékenységén kívül utolsóéves egyetemi hallgató a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakán, emellett az új hallgatók beilleszkedését segítő önszerveződő kör tagja 2006 áprilisa óta. Ezenkívül a Magyar Alkotmányjogászok Egyesülete tagja.