Sablon:Felhívások/JW2

Innen: Wikimédia Magyarország
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Önkéntes vagyok.

A Wikipédián végzett munkámért egyetlen fillért sem kapok, ahogy a sok-sok ezer más önkéntes szerzőnk-szerkesztőnk sem. A Wikipédiát az alapításakor kereskedelmi vállalkozássá is fejleszthettem volna, hirdetésekkel, reklámmal, de úgy döntöttem, hogy valami másba kezdek.

Nincs a kereskedelemmel semmi baj, a reklámot se az ördög találta fel, de nem való ide, a Wikipédiába.

A Wikipédia különleges dolog. Olyan, mint egy könyvtár és egy közpark keresztezése. Az elme temploma. Ide jöhet mindenki gondolkodni, tanulni, megosztani a tudását másokkal. Kivételes emberi vállalkozás, a maga nemében az első a történelemben. Jótékony célú projekt, ingyen enciklopédiával szeretne kedveskedni mindenkinek ezen a földön.

Mindenkinek!

Ha a Wikipédia 400 millió olvasója mind adományozna csak egyetlen dollárt is, hússzor annyi pénzünk volna, mint amire szükségünk van. A Wikipédiát fenntartó Alapítvány kicsiny szervezet. Keményen ügyeltem rá az évek során, hogy ne duzzadjon fel, ne költsön feleslegesen. Azt csinálja, amiért létrehoztuk, hagyja csak a pazarlást másra.

Ahhoz, hogy reklámok nélkül teljesíthessük a küldetésünket, szükségünk van rád is. Ezt az álmunkat az olyanok tartják életben, mint te. Ti hozzátok létre a Wikipédiát. Ti hisztek abban, hogy a higgadt reflexiónak és a tudásnak szentelt hely méltó a létezésre.

Gondold meg, mennyit szánhatsz a közös tervünk támogatására, a Wikipédia védelmére és fenntartására. 20, 35, 50 dollárt? Annyit, amennyit.

Köszönöm mindannyiunk nevében,

Jimmy Wales, a Wikipédia alapítója